Doneren via Crowdfunding

Met Crowdfunding kun je geld ophalen voor je eigen idee, wens of project, dat is zo’n beetje de korte omschrijving.

Platform: Er zijn diverse crowdfunding websites die er voor zorgen dat jouw project wordt gepresenteerd aan de vele gebruikers, bezoekers en volgers die binnen zich binnen dit platform bevinden. Er zijn een aantal sites die nationaal maar ook internationaal bekend zijn, zoals Kickstarter en Indiegogo.

Crowdfunding: betekent ook dat je zelf moet zorgen voor een groep mensen die bereid zijn om in jouw project te gaan investeren. Dat kan van €1,- tot zelfs €100,-. Vaak worden er tegenprestaties georganiseerd, als beloning voor jouw donatie. Bijvoorbeeld: bij een donatie van €15,- , ontvang je de allereerste versie van een product. Of bij €25,- krijg je 3 maanden gratis toegang tot een volledige versie van een product.

Waarom Crowdfunding: mensen en bedrijven kiezen voor Crowdfunding omdat ze het gewenste bedrag niet zo makkelijk bij elkaar kunnen krijgen, om welke reden dan ook. Daarnaast ontwikkelen ze met crowdfunding een netwerk van mensen die interesse hebben in hun product(en) en dat wellicht in de nabije toekomst zullen blijven doen en volgen.

Waarom doneren? Er zijn mensen die geen behoefte hebben aan een beloning en die uit sympathie een donatie doen. Andere mensen hebben interesse in het project, of het nu gaat om mode, muziek, software, film of sport. Die zijn nieuwsgierig en hebben voldoende passie om ook te weten te komen wat het product voor ze kan betekenen. Bijvoorbeeld als het gaat om een project waarbij iets nieuws of iets unieks van toepassing is op jouw of hun leven.

Hoe kan ik doneren? In het onderstaande voorbeeld zie je een project van ons sub-bedrijf Appzone24. Zij hebben onlangs een project op Kickstarter geopend en het heeft de naam QuietPlaces. Het is een applicatie waarmee je foto’s van stille en mooie plaatsen kan delen met anderen en tegelijkertijd kun je de dichtst bijzijnde eet – of slaapgelegenheid vinden.

Op dit scherm van het project in Kickstarter, zie (rechterzijde) je dat uit diverse bedragen kunt kiezen en welke beloning er tegenover staat. Het woord Pledge betekent: Belofte. Door 1 van de mogelijkheden aan te klikken, beloof je dat je uiteindelijk dat bedrag zal doneren.

Klik op €1,- (of meer), het scherm wordt groen, klik door en volg daarna de stappen om je belofte te bevestigen.

Tijdsdruk: vaak wordt een project op een crowdfunding platform voorzien van een einddatum en moet je bijvoorbeeld binnen 30 dagen het gewenste bedrag bij elkaar gebracht hebben. Lukt dat niet, dan is niemand zijn of haar geld kwijt. het crowdfunding platform zorgt er voor dat dit geld netjes zal worden teruggestort.

QuietPlaces app. : is opgestart op 2 januari 2018 en duurt tot 2 februari 2018.Klik op de afbeelding om naar het project op Kickstarter te komen en doneer nu! Dank je wel.