Mijn jaar van de Aap

ZZP-er, waarom ik?

Goedemorgen. Ik zit alleen op mijn zolderkamer aan deze blog te schrijven. Mijn eerste zakelijke blog. Het scheelt dat ik schrijven leuk vind en dat ik het kan combineren met mijn werk als Zelfstandige Zonder Personeel. Ik ben niet gaan schrijven om jou als aanstaande ondernemer te ontmoedigen, integendeel: ik wil je blijvend aanmoedigen om door te gaan of jezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en te doen wat velen voor jou al hebben gedaan: ondernemen.

Voor mij begon dat ondernemen op 1 mei 2009, nota bene op de Dag van de Arbeid. Eigenlijk was ik op dat moment ondernemer geboren uit frustratie. Ik werkte ook nog in loondienst, en dat deed ik bij een bedrijf waar ik mijn ei niet kwijt kon. Als commercieel medewerker op de binnendienst, zag ik het als mijn taak om de klanten uit mijn rayons goed te bedienen. En dat kon ik niet optimaal doen. Iemand anders had wellicht weinig moeite gehad met een scala aan problemen die het mijn werkgever dagelijks had en waarbij de klant regelmatig de dupe was. Ik zit echter anders in elkaar. De dagelijkse twist tussen wat wel en wat niet kon, ook tussen afdelingen onderling, bracht het water tot aan de rand. En toen daar ook conflicten op de afdeling bij kwamen, was voor mij de maat vol. De druppel die de emmer deed overlopen was een gebrek aan dankbaarheid voor het goede werk wat werd verricht. Toen ik van een lulletje rozenwater uit de buitendienst via de telefoon te horen kreeg dat ik het werk niet aankon, besloot ik om me vanaf december 2010 volledig te richten op mijn bedrijf.

Ik voelde me vanaf dat moment vrij, al miste ik in het begin de ochtend gesprekken met collega’s en het gezamenlijke overleg. Ook de klassieke muziek beluisteren op de vrijdagmiddag, heb ik nog een tijdje aangehouden. Ik had echter een plan en daarin was uiteindelijk geen ruimte meer voor sentimenten. Dat plan bevatte een idee om met andere ondernemers te gaan samen werken. Op het vlak van dienstenverlening. Ik ben zelf commercieel en logistiek goed onderlegd, dus ik kan me binnen die gebieden aardig bewegen. In het begin zocht ik naar ondernemers met andere kwaliteiten. Ik had een klein netwerk en ik gebruikte Sociale Media om dat netwerk groter te maken. In mijn eerste jaar voerde ik gesprekken met ondernemers die diensten verleenden waarvan ik dacht dat ze bij mijn bedrijf zouden passen. Ik wilde immers andere ondernemers gaan helpen met een reeks aan diensten en ook producten.

Ik leerde al gauw van die gesprekken. De ene ondernemer is de andere niet en je komt vaak niet achter de reden van een contactbreuk of een afwijzing. Soms zien ondernemers niet wat je wilt en moet je werken aan je presentatie. Vaak ontdekken ondernemers dat er te weinig voor ze in het vat zit en dan is het uitgangspunt niet samen werken maar profiteren. Ik neem dat niemand kwalijk, want ook ik wil verdienen aan een goede samenwerking. Vaak reikte ik mijn gesprekspartner een mooie weg aan om te bewandelen en regelmatig kwam ik van een koude kermis thuis. Natuurlijk kostte mij dat tijd en energie, maar ik wilde niet opgeven. Dat is ook mijn vaste huisregel: gewoon doorgaan. Geef niet op omdat het een keer tegen zit. Ik heb regelmatig de handdoek in de ring geworpen maar vond steeds weer een manier om de handdoek op te rapen en verder te gaan. Steeds weer dacht ik:’Is dit wel wat ik wil’, maar ik besefte dat ik dit dacht omdat ik geen andere opties zag. En als ik die had gevonden dan scheen de zon weer en was er voldoende energie om die andere weg te bewandelen.

ZZP-er zijn is voor iedereen weer anders. De ene heeft al een vaste klantenkring en profiteert dat optimaal van. Een ander is naarstig op zoek naar klanten en onderneemt allerlei acties om aan klanten te komen. Beide typen vergeten soms te werken aan het netwerk dat ze al hebben. Je moet nooit tevreden zijn met je orderinput, noch met de koffiedates om bij te praten en je moet ook niet denken dat je suikeroom volgende week wel weer een order bij je zal plaatsen. Maak – hoe lastig ook – tijd vrij om nieuwe deuren te openen, nieuwe mogelijkheden te onderzoeken en om contact te leggen met mensen die een idee voor de toekomst hebben. Wijs ze niet af maar ga er mee in gesprek. In tijden dat je niet kunt bouwen op je bestaande klanten, zullen de nieuwe je te hulp schieten.

Mijn bedrijf Eerste Hulp Met Ondernemen is opgebouwd vanuit de vele gesprekken die ik heb gehad. Het is gevormd door inzichten die ik via andere ondernemers heb verkregen. En het zal verder worden uitgebouwd tot wat ik uiteindelijk voor ogen heb en waar ondernemers veel plezier aan kunnen beleven. Ik wil niets liever dan dat iedere ondernemer of startende ondernemer, krijgt wat hij of zij nodig heeft om met plezier aan de slag te gaan. Om succesvol te zijn. ZZP-er zijn is in deze tijd niet eenvoudig en het is vaak ook niet duidelijk. Met onduidelijkheid kan ik in ieder geval niet leven en ik wens dat geen enkele ZZP-er toe. De strijd om duidelijkheid in wetten en regels ga ik dan ook graag met jullie aan. Maar eerst gaan we nog wat doen vandaag….

Succes toegewenst!

Tips voor vandaag:

  • Probeer te starten vanuit loondienst, als het thuisfront en je werkgever daar mee akkoord gaan;
  • Ga werken vanuit een ondernemersplan;
  • Zorg voor een goed netwerk en werk daar regelmatig aan;
  • Je hoeft niet alles alleen te doen, probeer samen te werken met andere ondernemers;
  • Geef niet op, al moet je honderd contacten leggen, de kans op succes is altijd aanwezig;
  • Bouw aan je droom, je wens als ondernemer;

hoofdfoto

Ik ben Eddy Coenmans,oprichter en eigenaar van Eerste Hulp Met Ondernemen. Volg mijn wekelijkse blog die gaat over ZZP-ers en ondernemen. Ik reik iedereen die onderneemt of wil gaan ondernemen, tips en trucs aan. Deze blog is onderdeel van het boek:’Mijn Jaar Van De Aap’. Op 24 april 2018 is dit boek in beperkte oplage verkrijgbaar via deze website (inschrijf-link volgt).